Technologie

We zijn nooit gestopt met het ontwerpen van de toekomst van tennis

Sinds 1976 zijn we geïnspireerd door de evolutie, waarbij we verder gaan dan de stand van de techniek en de waarde van uw prestaties verbeteren, dankzij nieuwe technologieën.

 

KINETISCH SYSTEEM. ALS NIETS ANDERS.

Pro Kennex Benelux • Kinetic Technologie

Het Kinetic-systeem bestaat uit microbolletjes (Kinetic Mass) in capsules die in het frame zijn ingebouwd. Terwijl het racket beweegt ter voorbereiding op de slag, slaat het Kinetic System kinetische energie op in de Kinetic Mass. Terwijl het frame versnelt, verzamelen de Kinetic Mass-bollen zich op de wanden van de capsule aan de andere kant van de bal.

Op het moment van impact wordt de bal samengedrukt en buigen de snaren. De microbolletjes bewegen zich richting de bal, waardoor extra energie vrijkomt.

KINETISCHE ENERGIE = 1/2M(V2)

Onmiddellijk na de impact bewegen de microsferen vrij om zichzelf te stabiliseren, waardoor het frame onmiddellijk opnieuw in evenwicht wordt gebracht. De flexibiliteit van het frame, de voorwaartse beweging van de slag en de werking van de snaren bepalen de versnelling van de bal. Bij het Kinetic racket wordt de energie die vrijkomt door de Kinetic Mass opgeteld bij de uitgangssnelheid van de bal.
Naast het stabiliseren van het frame vergroot het Kinetic-systeem het bruikbare oppervlak van het snarenbed, waardoor het succes van de slag wordt vergemakkelijkt.

Pro Kennex Benelux • Kinetic Systeem

Weet jij hoe je arm voelt nadat je de bal hebt geslagen? De “terugkeer” van de trillingen. Het Kinetic System elimineert al deze sensaties volledig. Zodra de bal de racketsnaren verlaat, bewegen de kinetische massamicrosferen, waarbij alle energie wordt gebruikt die nog in het frame zit. U zult een aangenaam gevoel van comfort merken tijdens het spelen en een drastische vermindering van vermoeidheid en stress in uw arm, met een toename van de precisie en kracht van uw spel. Direct nadat de bal de racketsnaren verlaat, wordt de flexibiliteit geactiveerd.

EFFICIËNTIEGEBIED

Het Kinetic-systeem verhoogt het percentage goed gespeelde slagen, waardoor u zich geen zorgen meer hoeft te maken dat u de bal alleen met het midden van het racket hoeft te raken. Wanneer de Kinetic-capsules hun energie afgeven aan het frame, wordt het hele snarenbed stabiel en zal je slag preciezer en krachtiger zijn, zelfs als je de bal niet in het midden raakt.

Pro Kennex Benelux • EFFICIËNTIEGEBIED MET EEN GEWOON RACKET

EFFICIËNTIEGEBIED MET EEN GEWOON RACKET

Pro Kennex Benelux • EFFICIËNTIEGEBIED MET KINETIC SYSTEEM

EFFICIËNTIEGEBIED MET KINETIC SYSTEEM

De overdracht van kinetische massa-energie bepaalt het efficiëntiegebied. Het Kinetic-systeem maakt het gehele snarenbed van het racket homogeen, waardoor ook niet-gecentreerde slagen effectief zijn, omdat het de verdraaiing van het frame opheft en de richting van de bal optimaliseert. Door de bal in het midden van de sweet spot te raken, is de kracht werkelijk buitengewoon.

KINETIC DAMPING CHAMBER

Kinetic Damping Chamber van ProKennex maakt gebruik van “Mass Displacement” om de resterende trillingen te verminderen die het gevolg zijn van de energie van de schok die wordt veroorzaakt wanneer de bal het racket raakt. Dit antivibratiesysteem vermindert hand- en onderarmvermoeidheid aanzienlijk en stabiliseert het frame snel in zijn oorspronkelijke staat. Het systeem bestaat uit een cilinder, perfect gemodelleerd naar de body van het frame, gevuld met inelastische microbolletjes en geïntegreerd in elke handgreep. Wanneer de trillingen van het frame de kamer bereiken, verspreiden de kogels de trillingen door beweging en wrijving.

 

Pro Kennex Benelux • Kinetic Damping Chamber
Pro Kennex Benelux • Kinetic Damping Chamber
De technische naam voor dit proces is Non-Obstructive Damping Technique, oftewel NOPD. Terwijl het Kinetic Systeem de prestaties van het frame verhoogt, worden de schadelijke trillingen die door het Kinetic Systeem zelf ontsnappen, door de efficiëntere “energieoverdracht” bij tennis, later door de Kinetic Damping Chamber opgeslokt voordat ze de hand bereiken. Kinetische technologie is een energiebeheersysteem dat is ontworpen om de slagprestaties te verbeteren en tegelijkertijd de arm te beschermen tegen schadelijke krachten die tot letsel kunnen leiden. De technische naam voor dit proces is Non-Obstructive Damping Technique, oftewel NOPD. Terwijl het Kinetic Systeem de prestaties van het frame verbetert, door de meest efficiënte “energieoverdracht” bij tennis, worden de schadelijke trillingen die aan hetzelfde Kinetic Systeem ontsnappen later opgeslokt door de Kinetic Damping Chamber voordat ze de hand bereiken. Kinetische technologie is een energiebeheersysteem dat is ontworpen om de slagprestaties te verbeteren en tegelijkertijd de arm te beschermen tegen schadelijke krachten die tot letsel leiden.

ProKennex’s Ionic™ Technology

Pro Kennex Benelux • Ionic™ Technologie
Prokennex stopt turbokracht in het kinetische systeem met behulp van Jetron: Ionische technologie is geboren. De kinetische massa in de capsules heeft in statische omstandigheden (stationair racket) een gelijk aantal positieve en negatieve ladingen die een stabiele elektrische omgeving produceren. Wanneer het racket wordt bewogen, worden de kinetische massa en de capsulewanden geladen met elektrostatische energie. Deze ladingen oefenen grote krachten uit (zoals krachtige magneten) op de kinetische massa, die elkaar afstoten, elkaar aantrekken of zich aan de capsulewanden hechten. Deze situatie vermindert het potentieel van het kinetische systeem.
Pro Kennex Benelux • Ionic Technologie
De Ionic™-technologie van ProKennex heeft een oplossing gevonden voor het elimineren van elektrostatische ladingen. Door middel van Ionische technologie, een proces dat gebruik maakt van statische eliminators (ionisatoren genoemd), worden elektrostatische ladingen geneutraliseerd. Deze anti-shock-ionisatoren worden ertoe aangezet een grote hoeveelheid negatieve en positieve ionen te produceren. De met elektrostatische energie geladen oppervlakken trekken het juiste aantal positieve of negatieve ionen uit de ionisatoren naar zich toe, om zo elektrisch stabiel te worden. Resultaat: Volledige bewegingsmogelijkheid van de kinetische massa in de capsules met een toename van ruim 56% van de efficiëntie van het kinetische systeem.
Pro Kennex Benelux •

QUAD FOCUS. SIMPLY POWER 4.

Pro Kennex Benelux • Quad Focus Technologie

De nieuwste ontwikkeling van het Kinetic System, het Quadfocus-systeem, heroverweegt de toepassing van de Newtoniaanse natuurkunde door nieuwe kinetische energiekamers te bestuderen en deze naar de vier hoeken van het frame te verplaatsen. Hierdoor verplaatsen de camera’s zich van het meest stabiele deel van het frame naar de meest kwetsbare, waardoor de energie effectiever wordt gefocust. Omdat de Kinetic-technologie is gebaseerd op een systeem dat met nauwkeurige timing werkt (zoals de zuigers in een motor), is het Quadfocus-ontwerp maakt het mogelijk om de Kinetische Energiekamers in de meest effectieve positie te positioneren. De snelheid van de framekop is veel hoger en hierdoor ontstaat een virtueel vierkant in het ovaal van het racket, waardoor een grotere sweetspot ontstaat dan bij een conventioneel racket met één massa. Het meest duidelijke voordeel wordt gevoeld bij het raken van de bal uit het midden, vooral in de 10-uur- en 2-uur-positie. De nieuwe Q-PLUS-serie met 25% meer kinetische energie.

Pro Kennex Benelux • Quad Focus Technologie

SPIRAL TECH CARBON. DE EVOLUTIE VAN GRAFIET

Pro Kennex Benelux • Spiral Tech Carbon Technologie

Prokennex creëert de nieuwe mix van ProKennex Spiral Tech Carbon-materialen, de evolutie van Grafiet. Het is een unieke mix van Spiral Tech-grafietlagen en High ModulGra te Normaleus-grafiet die wordt toegepast om de beste prestaties uit het frame te halen. Het Spiral Tech-grafiet garandeert uitzonderlijke absorptiekwaliteiten om de speelbaarheid van het frame te maximaliseren, terwijl de High Modulus Graphite STC grafiet zorgt voor de nodige stevigheid en kracht. Traditioneel grafiet heeft ruimte tussen de lagen. In Spiral Tech Carbon hechten de verschillende grafietmodules volledig, gecombineerd met Nano Epoxy, wat absolute kracht, speelbaarheid en controle garandeert.

Pro Kennex Benelux • Gewoon grafiet

CONVENTIONEEL GRAFIET
PRODUCTIE

Pro Kennex Benelux • Spiral Tech Carbon

SPIRAL TECH
PRODUCTIE

+31-6 111 98 074

service@pro-kennex.com